Marhuľové kôstoky dokážu zničiť rakovinové bunky

Aký majú význam horké marhuľové jadierka z divých marhuľových kôstok pri prevencii a podpornej alternatívnej liečbe rakoviny? Práve tieto marhuľové jadierka obsahujú najväčšiu koncentáriu vitamínu B17 – Amygdalín.

Autor: Paul Fassa ~ Zdroj: NaturalNews.com ~ Foto: Shutterstock.com  ~ Preklad: Symphytum.sk

[columns autocols=“2″]
[dropcap type=“2″]S[/dropcap]ladké marhuľové jadierka z marhúľ pestovaných u nás sú chudobné na tento vitamín, ale práve divé marhuľe rastúce v prostredí, kde sa musia brániť voči okoliu vytvárajú najväčšie množstvo vitamínu B17, ktorý za určitých okolností uvoľňuje kyanid, ktorý je známy ako silný jed. Zneutralizovať kyanid na nejedovatú látku dokážu len zdravé bunky. Nádorové bunky to nedokážu, a preto ich môže kyanid zničiť.

Sú marhuľových jadierka zdrojom prírodnej látky, ktorá zabíja rakovinové bunky bez toho, aby bola nebezpečná pre zdravie? Prečo sú tieto informácie stále potlačované? Priemyselné výrobky používané pri liečbe rakoviny zarobia ročne 200 miliárd dolárov. Je tu obava, že by tento zdroj príjmov vyschol s potvrdením informácie, že existujú lacnejšie, menej škodlivé, a efektívnejšie prostriedky pri liečbe rakoviny?

Čo je vitamín B17?

V roku 1952 biochemik sa Dr. Ernst Krebb v San Franciscu zistil, že rakovina je metabolickou reakciou na zlú stravu a chýbajúce živiny pri súčasnom životnom štýle človeka. Dr. Ernst Krebb robil výskum na viac ako 1200 rastlinách, popri ktorom našiel zaujímavú zlúčeninu amygdalín.

Amygdalín sa nachádza v najväčšej koncentrácii s nevyhnutnými enzýmami v marhuľových jadrách. Pri pozorovaní primitívneho kmeňa Hunzas bolo zistené, že spotrebúvajú veľké množstvo marhuľových jadier. V tomto kmeni nebol nikdy žiadny výskyt rakoviny a členovia kmeňa prežívali dlhý a zdravý život až do dosiahnutia 130 rokov veku, preto sa na nich koncentrovala pozornosť rôznych výskumných skupín.

Ako to funguje?

Amygdalín obsahuje glukózu, benzaldyhid a kyanid. Áno, kyanid a benzaldyhid sú jedy, ak sú uvoľnené ako čisté molekuly a nie je sú viazané do iných molekulárnych formácií. Mnoho potravín, ktoré obsahujú kyanid sú bezpečné, pretože kyanid zostáva viazaný a zamknutý ako súčasť inej molekuly, a preto nemôže ublížiť.

Zneutralizovať kyanid na nejedovatú látku dokáže enzým rhodanáza, ktorý sa však nachádza len v zdravých bunkách. Tento enzým katalyzuje reakciu a viaže kyanid na síru. Väzbou kyanidu na síru sa z neho stáva neutrálna látka. Potom ľahko prejde močom bez poškodenia okolitého zdravého tkaniva.

Ale rakovinové bunky obsahujú iný enzým, ktorý ostatné bunky nemajú – beta-glukozidázu. Tento enzým, obsahujú prakticky výhradne len rakovinové bunky, a je považovaný za „odblokovací enzým“ pre molekuly amygdalínu a uvoľnenie kyanidu, ktorý môže spôsobiť zničenie rakovinových buniek.

Amygdalín v spojení s ochrannými enzýmami u zdravých buniek a uvoľnením enzýmov v nádorových bunkách je teda schopný zničiť rakovinové bunky bez toho, aby boli ohrozené zdravé bunky.

Podporná alternatívna liečba rakoviny horkými marhuľovými jadierkami nemôže ublížiť, jediné čo sa môže stať je, že pomôže, resp. poslúži ako efektívna prevencia.

[/columns]


Súvisiace články

Komentáre

  1. viktoria kuzarova

Aký je Váš názor?