Kokosový olej ako „zázračný“ zubný objav a zabijak baktérií

Hľadáte alternatívu k zubnej paste plnej sulfátov a ďalších toxických zložiek ako je fluorid? Mainstreamová veda v súčasnosti už plne uznáva „zázračnú“ silu kokosového olej.

Autor: Anthony Gucciardi ~ Zdroj: NaturalSociety.com ~ Foto: Shutterstock.com

[columns autocols=“2″]
[dropcap type=“2″]K[/dropcap]okosový olej je vhodný nielen pri boji proti zubným kazom a na zlepšenie celkového zubného zdravia, ale aj pre konkrétnu likvidáciu kvasiniek známych ako Candida albicans, ktoré môžu viesť k smrtiacim infekciám. Táto „novinka“ pravdepodobne prichádza ako nič viac než ďalšie potvrdenie pre mnoho tých, ktorí kokosový olej odporúčali už roky.

Výskum pochádza z Athlone Institute of Technology, kde írski vedci skúmali účinky prírodného a tráveného kokosového oleja na bežné kmene baktérií v ústach. Zistili, že kokosový olej sám účinne potlačil väčšinu bakteriálnych kmeňov a bol obzvlášť škodlivý pre Candida albicans. To je veľmi dôležité vzhľadom k faktu, že nadmerné množstvo kvasiniek známych ako Candida albicans môže byť prinesené zlou stravou skladajúcou sa zo spracovaných potravín a cukrov.

Infekcia Candida, tiež známa ako „cukrová choroba“ – kandidóza, môže byť spojená s príznakmi ako je chronická únava, opakujúca sa kvasinková infekcia a zažívacie problémy. Môže tiež viesť k ústnej infekcii známej ako trush – stav typicky „liečený“ používaním anti-plesňových liekov, ktoré predchádzajú röntgenoterapii pažeráka. Teraz vedci upozorňujú, ako môže byť kokosový olej alternatívnym riešením bez mnohých vedľajších účinkov a obáv.

Vo svojej správe vedci uvádzajú, že kokosový olej môže byť „efektívnou alternatívou k chemickým prísadám“ vo väčšine produktov zubnej hygieny. To sa týka mnohých sulfátových chemikálií spojených s rôznymi stavmi, pridávaného fluoridu a mnohých ďalších.

Pri kúpe kokosového oleja online alebo v miestnom supermarkete je potrebné zabezpečiť, že si kupujete ten správny druh vysoko kvalitného oleja. Dôležitým aspektom je, že vedci možno použili podradné kokosové oleje nízkej kvality, čo znamená, že by výsledky mohli byť ešte viac pozitívne, ak by použili 100% organický, extra panenský zdroj. Všeobecné pravidlo, rovnako ako pri vitamínoch a ďalších doplnkoch, je vyhnúť sa nákupu všeobecnej značky neorganického kokosového oleja z miestneho reťazca.

Namiesto toho hľadajte štítok alebo 100% organický certifikovaný, nerafinovaný a lisovaný za studena. A nakoniec tip – kokosový olej sa dá skvele skladovať ako pohotovostná potravina, pretože má veľmi dlhú životnosť a je plný živín.

[/columns]


Súvisiace články

Komentáre

  1. Katka R.
    • Noemi

Aký je Váš názor?