Extrakt z koreňa púpavy účinne lieči rakovinu

Väčšina propagátorov prírodnej starostlivosti o zdravie vie, že púpava je výborné tonikum na pečeň. Posledný výskum však opäť dokladá, že je to navyše aj zdatný bojovník proti rakovine. K týmto výsledkom prišli vedci na Windsorskej univerzite v Kanade.

Autor: Paul Fassa ~ Zdroj: Naturalnews.com ~ Foto: Shutterstock.com

[columns autocols=“2″]
[dropcap type=“2″]S[/dropcap]iyaram Pandey, pracujúci na univerzite ako biochemik, len zdráhavo rozbehol výskum púpav, keď ho k tomu vyzvala onkologička Dr. Caroline Hamm. Tá totiž u niekoľkých pacientov s rakovinou zaznamenala, že pokiaľ pili púpavový čaj, darilo sa im lepšie.

Spočiatku bol skeptický. Vyjadril sa tak, že by mohlo ísť o jednoduchú zhodu okolností, ale súhlasil s tým, že nebude na škodu to preveriť. A tak sa rozbehol projekt skúmajúci účinky extraktu z koreňa púpavy na vzorky krvi s leukémiou. Dvojica vedcov bola nakoniec ohromená svojím objavom: bunky leukémie boli prinútené k apoptóze, čiže programovanej bunkovej smrti.

Ešte viac prekvapujúcim zistením bol pre oboch fakt, že nerakovinové bunky zostávali nedotknuté. Inými slovami povedané, extrakt z koreňov púpavy cielene pôsobil iba na rakovinové bunky, čo bohužiaľ neplatí pri liekoch pre chemoterapiu, ktoré ničia všetko, čo im príde do cesty.

Vedci potom vykonávali experimenty i s ďalšími druhmi rakovinových buniek metódou „in vitro“ (v laboratórnych kultúrach) a došli opäť k rovnakým záverom.

Od medicínskeho monopolu neočakávajte príliš veľa

Výskumný tým sa začal zaujímať o možnosť pokračovania svojej práce v podobe klinických pokusov. Je ale vysoká pravdepodobnosť, že tento výskum bude v tichosti umlčaný až do doby, než farmaceutický priemysel príde s výrobným postupom syntetickej reprodukcie zložiek, ktoré majú v púpave protirakovinové účinky.

Podobný druh nezáujmu sa už v Kanade vyskytol – môžeme si pripomenúť trebárs prípad popisovaný na stránke Jaya Banksa. Preto neočakávajte od onkológov, že k liečbe rakoviny začnú presadzovať čaj z púpavy. Prírodné spôsoby liečby si nemožno patentovať. Žiadny patent rovná sa žiadne veľké peniaze pre farmaceutický priemysel a z toho teda plynie potláčanie záujmu.

Okrem potláčania záujmu sa môže objavovať aj otvorený nátlak, ako sa to napríklad prihodilo pri bylinkovom čaji, ktorým liečila rakovinu kanadská zdravotná sestra Rene Caisse Essiac, alebo v USA známej kauze Laetril. Našťastie vedomosti sú tu neustále prítomné a vždy tu budeme mať k dispozícii púpavy.

Jedným z prvých pacientov, u ktorých už Dr. Hamm mohla zaznamenať priaznivé výsledky, bol John DiCarlo. Tento bol hospitalizovaný kvôli naordinovanej agresívnej liečbe leukémie. Farmaceutická liečba nebola účinná a pacient bol odoslaný domov zomrieť. Niekto mu však ešte stačil doporučiť, aby vyskúšal čaj z púpavy – v priebehu pár mesiacov sa jeho choroba stala iba históriou! V jeho 72 rokoch ho následne na klinike pre liečbu rakoviny vyhlásili za uzdraveného.

Pridávanie prášku z koreňa púpavy k ďalším metódam liečby rakoviny

Iný dramatický príbeh sa týka farmára z amerického stredozápadu, ktorý si liečil svoju trvale bolestivú rakovinu prostaty pomocou doma vyrábaného prášku z koreňa púpavy. Svoje skúsenosti opísal v lokálnych novinách a tento článok bol potom kompletne prevzatý internetovým poskytovateľom správ na webstránke Rense.com.

Farmár George Cairn vo svojom návode varuje, že príprava prášku z koreňov púpavy musí byť vykonaná presne podľa jeho inštrukcií. Tiež spôsob podávania je veľmi dôležitý: polovicu lyžičky denne rozmiešať do vody alebo džúsu, žiadne limonády alebo horúce nápoje. Táto liečba má byť dostatočná na vyliečenie rakoviny v priebehu niekoľkých málo mesiacov.

Ako ste ale možno zaznamenali, medzi dvoma vyššie popísanými spôsobmi liečby sa objavili rozpory. Jeden človek sa vyliečil čajom a druhý hovorí „žiadne horúce nápoje.“ To sa jednoducho občas v prípade prírodnej liečby stáva.

Z tohto tiež vyplýva, prečo je pri liečbe rakoviny dôležité preskúmať najlepšie dva až tri postupy prírodnej liečby. U každého ale zároveň platí, že je potrebné vyhýbať sa cukru, spracovaným potravinám a mäsu. Diéta pre liečbu rakoviny býva vždy založená na organickej strave, vegetariánstve a príprave džúsov.

Životne dôležité u bylinných liekov bývajú vždy čerstvosť a kvalita. Lacný a ľahko dostupný čaj z koreňa púpavy alebo prášok z neho však môžu byť kedykoľvek doplnkom akéhokoľvek prírodného liečebného postupu na rakovinu – výsledný liečebný potenciál bude potom o to vyšší.
[/columns]


Súvisiace články

Aký je Váš názor?